4/6/08

ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;

Francisco Goya, 1789 (Το παιχνίδι της τυφλόμυγας)

Πριν λίγους μήνες παραβρέθηκα σε μια ομιλία ενός Θιβετιανού μοναχού. Δύσκολη η όλη διαδικασία αφού χρειαζόταν δυο διερμηνείς. Από τα θιβετιανά στα κινέζικα και από τα κινέζικα στα ελληνικά… Υπομονή έδειχνε ο ομιλητής και ‘μεις φυσικά. Παρέμενε πραγματικά νηφάλιος. Όπως γινόταν μετάφραση, περιεργαζόταν το ακροατήριο του στα μάτια…αργά και ήρεμα. Εντόπιζε ξαφνικά κάποιο πρόσωπο, άφηνε το βλέμμα του για λίγο πάνω του και ξαφνικά του έσκαγε ένα διάπλατο χαμόγελο. Ένα παιδικό μεταδοτικό χαμόγελο που σε καλούσε σε κάτι, σαν να έλεγε ένα παιδί…θες να παίξουμε;

Με την σειρά μου, αν και δεν είμαι βουδιστής μοναχός και ακόμα λιγότερο νηφάλιος και ήρεμος τύπος ανθρώπου, σας προσκαλώ να συμμετάσχετε σε μπλογκοπαίχνιδο, πρόταση της αγαπητής Πετρούλας. Θυμίζει το παιχνίδι της τυφλόμυγας, σε ιντερνετική βερσιόν. Εσείς θα είστε η μύγα και ‘γω όλοι οι υπόλοιποι παίχτες! Ο σκοπός είναι να με γνωρίσετε καλύτερα (ή να νομίσετε ότι το κάνετε), να τονίσω το ΕΓΩ μου (ή να το χαρακώσω) και τέλος πάντων να μπούμε σε μια διαδραστική διαδικασία που χαλαρώνει τους πάντες (το τουίτερ δεν είναι για μένα). Θέλετε να παίξετε λοιπόν;

Το παιχνίδι «τέσσερις αλήθειες και ένα ψέμα ή τέσσερα ψέματα και μια αλήθεια» έχει ως εξής:

Στις πέντε παρακάτω προτάσεις, διαλέξετε ποια (1) είναι ψέματα.
  1. Μόνη σ’ ένα νησί, ποιο βιβλίο θα διάλεγα για συντροφιά; Τους αδελφούς Καραμαζώφ του F. Dostoievski.
  2. Δεν είμαι Γαλλίδα αλλά έχω τα ελαττώματα της… Γκρινιάζω και σκέφτομαι πιο πολύ απ’ ότι θα έπρεπε.
  3. Να μιλάω, να μιλάω, να μιλάω…en long, en large et de travers. Αυτό με ευχαριστεί να κάνω και σε όποιον αρέσει.
  4. Κάνε με να γελάσω και μ’ έχεις κερδίσει.
  5. Το σήμα κατατεθέν μου; Το τρίο που σκοτώνει…Γαϊδουρινή επιμονή, υπομονή μέχρι αηδίας και μνήμη ελέφαντα…

    Και στις πέντε παρακάτω προτάσεις, διαλέξετε ποια (1) είναι αλήθεια.
  6. Η μουσική είναι το δεύτερο εγώ μου…Παίζω βιολοντσέλο. Ταιριάζει και με το image που έχω επιλέξει για εικονική υπογραφή (δες πάνω δεξιά).
  7. Όσο καλή μαγείρισσα και αν είμαι, τόσο χάλια ζαχαροπλάστισσα.
  8. Βλέπω την ζωή σαν μια ευθεία, ένας αυτοκινητόδρομος όπου μόνο αντοχή και θέληση χρειάζεται.
  9. Εντάξει, λίγη τρέλα την θέλουμε στη ζωή και στο φαγητό … από ωμό ψάρι μέχρι macarons του La Durée, ποικιλία δώσε μου και πάρε τη ψυχή μου.
  10. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να χειρίζομαι στο εργαστήριο ποντικάκια, κοτοπουλάκια και λοιπά ζωύφια. Αν το απαιτεί το καθήκον;

    Προσκαλώ να πάρει τη σκυτάλη η καινούργια μου φίλη–μπλογκατζού Mon double.

13 σχόλια:

  1. Ευχαριστω για την προσκληση καινουρια μου φιλη!Πιανω τη σκυταλη και λέω

    ψεμα -θα παρω το 3 (θα μπορουσα να διαλεξω το 5 αλλα κανενα phd δεν εγινε ποτε χωρις το τριο που σκοτωνει)

    αλήθεια -macarons και για μένα,lapsus, το 9
    και αναμενω τα αποκαλυπτηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 5 είναι ψέμα και όσο για την αλήθεια νομίζω πως το 9 είναι στα σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ψέμα: 5 και αλήθεια: 9.
    Αναμένω αποκαλυπτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε ευχαριστώ για την τιμή!

    λέω μάλλον 3 και 9...ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι σωστές απαντήσεις είναι (όπως το βλέπω εγώ!!!) πως ψέμα είπα στο 3 (δεν είμαι πολυλογού αλλά δεν έχω πιει το αμίλητο νερό) και αλήθεια στο 9 (αναζητώ την ποικιλία...).

    @chezmondouble. Chapeau. Πέτυχες τις σωστές απαντήσεις! Αν και το phd μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο εκτός από ένα πτυχίο χεχεχε.

    @Ανώνυμος και anonymous 2!. 1/ 2 σωστή απάντηση. Ντροπή σας και με ξέρετε τόσο καλά...θα σας μαλώσω με την πρώτη ευκαιρία, J.

    @Izabet. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή! Αλλά πραγματικά θα έπαιρνα τους Αδελφούς Καραμαζώφ μαζί μου. Τα έχει όλα και αυτή η περιγραφή του τι είναι η κόλαση είναι καταπληκτική... Και έχω όντως πρόβλημα να δουλεύω με ζώα ... το αποφεύγω όσο γίνεται.

    @Πέτρα. Άντε και ‘συ με ψυχολόγησες σωστά. Μπράβο σου.

    @Mysterious ΛΣ. 1/ 2 σωστή απάντηση. Εσένα δεν θα σε μαλώσω γιατί δεν με βρίσκεις γκρινιάρα, ενώ έχω μια δόσηJ. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενα δωρακι, κατιτις (παγωτο ginger)για οσους μαντεψαν σωστα; με τετοια ζεστη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις απόλυτο δίκαιο, πρέπει να δώσω ιντερνετικό δώρο στους νικητές. Μια εικόνα σκέφτομαι (comme à la maternelle…) αλλά πρέπει να τη συνοδεύσω με κείμενο για να μην μου τη στείλετε πίσω... Υπομονή λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Mondouble & @ Πέτρα.
    Άλλαξα γνώμη... και σας στέλνω για δωράκι, αντί παγωτό...ένα δροσερό μουσικό κομμάτι, http://tinyurl.com/6o4qau. Ότι πιο φρέσκο έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αααα ωραία αφιέρωση! να είσαι καλα και καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δροσερό , δροσερότατο με πορτοκαλαδα στη βεραντα. Μου αρεσουν οταν ευχαριστες εκπληξεις αρχιζουν τη μερα ! την καλημέρα μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν από καιρό είχα βρεθεί να ταξιδεύω στην Ινδία. Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Νταραμσάλα. Εκεί φιλοξενείται η εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ (πολύ πριν την ανακαλύψουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων για τις ανάγκες του πολέμου κατά της διοργανώτριας των Ολυμπιακών του 2008...).

    Ένα πρωί λοιπόν έμαθα ότι θα περνούσε από τους δρόμους της πόλης το αυτοκίνητο του Δαλάι Λάμα. Και φυσικά στήθηκα να περιμένω...

    Ξέρεις τί μου έκανε πιο πολύ εντύπωση;

    Το βλέμμα του. Απίστευτα ευγενικό. Παιδικό...

    Ακριβώς όπως το περιγράφεις:
    "Ένα παιδικό μεταδοτικό χαμόγελο που σε καλούσε σε κάτι, σαν να έλεγε ένα παιδί…θες να παίξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα ...είναι καμιά φορά τόσο δύσκολο να μεταφέρει κανείς το τι περνάει μέσα από αυτά. Χαίρομαι που σου άρεσε ο τρόπος που επέλεξα για να περιγράψω τη συγκεκριμένη συνάντηση, ακόμη περισσότερο επειδή είχες προσωπική εμπειρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή