31/1/08

SODA LIGHT, PLEASE…


Εκεί που έλεγα τι να επιλέξω για καινούργια ανάρτηση, μου παρουσιάστηκε μια πρόσκληση από το συνάδελφο ΒιοΛόγο για συμμετοχή σε μπλογκοπαίχνιδο όπου το ζητούμενο είναι να μιλήσω για τρεις καθημερινές συνήθειές μου… Δέχτηκα την πρόσκληση - πρόκληση γιατί θεώρησα ότι αυτή η άσκηση έχει ένα γοητευτικό χαρακτήρα: για να βγει πετυχημένο το πιάτο πρέπει να παντρέψεις αρμονικά πολλά διαφορετικά συστατικά. Να μιλήσω για τις συνήθειές μου, χωρίς να γίνω προσωπική. Να δείξω χιούμορ ή να βάλω και λίγες ασυναρτησίες φιλοσοφικού τύπου όπως συνηθίζω; Να ακολουθήσω ύφος εξομολογητικό, λογοτεχνικό ή δημοσιογραφικό; Να πω για απλά πράγματα αλλά …να μην επαναλάβω αυτά που είπε ο συνάδελφος… Και ποια σάλτσα θα δέσει όπως πρέπει την όλη δημιουργία; Ουφ, η υπερ-ανάλυση κουράζει, εμένα και τους πάντες. Ας παίξει το ένστικτο και γρήγορα… τσακ τσακ κάνω ένα «shopping list» των καθημερινών πράξεων μου, διαγραφώ τα πολύ τετριμμένα και βαρετά, ανοίγω καινούργια σελίδα στο Word, παίρνω μια ανάσα, σηκώνω το δείκτη του δεξιού χεριού και …αρχίζω μ’ ότι μου έμεινε από θέματα.

Κάτι για το μυαλό μου. Θα διαβάσω κάτι κάθε μέρα. Βιβλίο, περιοδικό, εφημερίδα…επιστημονικό, λογοτεχνικό, φιλοσοφικό, δημοσιογραφικό ή ποιητικό, ότι ν’ είναι αρκεί να μ’ ενδιαφέρει. Θα τα διαβάσω και στη δουλειά, που έχει ησυχία, στα κενά των επωάσεων, με μια κούπα γαλλικό χωρίς γάλα και ζάχαρη παρακαλώ (άντε το μάθατε και αυτό) και χωρίς τσιγάρο, εννοείτε.

Κάτι για ψυχαγωγία. Εθισμός κανονικός αλλά κάθε μέρα θα καθίσω μπροστά στην οθόνη και θα κοιτάξω το δικό μου μπλογκ φυσικά…ποιος μπήκε, από πού μπήκε, πόση ώρα μπήκε, άφησε σχόλιο…είναι σταθερός πελάτης ή τυχαίος…κτλ, τα γνωστά. Θα μπω και σ’ άλλα μπλογκ of course, αν και τελευταία μερικοί από αυτούς που διάβαζα έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα… και τέλος θα με πάει το κύμα της Google.fr (πάντα) μόνο του αφού όμως …εισάγω το σωστό keyword... Σε μια από της τελευταίες μου αναζητήσεις βρήκα αυτό και σας το παραθέτω για να διασκεδάσετε και μουσικά.

Κάτι για το σώμα μου. Pilates body basics, is the word, με απόλυτη προσήλωση. Δεν υπάρχει μέρα που δε θα τη σκεφτώ…και μπροστά στο κυτταρόμετρο έχουμε και λέμε, σε θέση neutral, εισπνοή από τη μύτη, ρουφάω την κοιλιά μου από μέσα, ανοίγω τα πλευρά μου και εκπνοή, φουουου, δεν ακούω καλά… πιο δυνατά… και κλείνουν τα πλευρά, η κοιλιά μένει πάντα ρουφηγμένη…Ωραία περνάω…

Τρεις συνήθειες λοιπόν ακολουθώντας το μοτίβο «Something old, something new, something blue»…

Τη μπάλα την έπιασα και τη στέλνω πάσα στη συμπαίχτρια μου Soduck.
Και με τη νίκη!

Υ.Γ.: αναμένω, αγαπητέ κ. Καθηγητά Watson, βαθμολόγηση του γραπτού μου…

6 σχόλια:

  1. 1. μια αγκαλιά στα αγόρια μου
    2. 2 μόνο σελίδες σΤΟ ΒΗΜΑ, τις σελ. με τις επιστολές και τα άρθρα
    3. μια τζούρα καφέ

    bonjour

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bλέπω με τις συνήθειές σου έχεις καλύψει ευρύ φάσμα.Σώμα, ψυχαγωγία μυαλό...αν και το μλογκάρισμα αποδεικνύεται λίγο αρρώστια αλλά τί να κάνουμε.
    Η πρώτη παράγραφος είναι αριστούργημα...η περιγραφή του να γράψεις για τις συνήθειες παρά οι συνήθειες, μαζί με την κίνηση του δείκτη.

    Χαιρετισμούς
    freedom fighter b.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν πρωτοδιάβασα την πρόσκληση η πρώτη σκέψη ήταν "και πόσο ενδιαφέρον θα μπορούσε να έχει η καταγραφή καθημερινών συνηθειών?"

    Ε διαβάζοντάς και σένα και τον Βιολόγο, είδα πως - όπως λες και σύ - αμα το παρουσιάσεις το πιάτο σωστά, έχει τελικά ενδιαφέρον.

    Έχω τις αμφιβολίες μου για τις "διακοσμητικές και μαγειρικές" μου ικανότητες, αλλά θα προσπαθήσω.

    Ευχαριστώ για την πρόσκληση :)
    (αν και η πρώτη πρώτη σκέψη ήταν "πισώπλατη μαχαιρία" :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hey, baby, I can dig your style.
    But seeing as you get your panties all in a twist when I speak of biology, here's another article you 're going to find perplexingly interesting.
    Just like me.

    This has been a fun-terrorism act. You will never hear from me again, as I don't tread the same space twice. Have fun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρολς και σπάμερς...καλωσήρθες στο νετ Phd.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @DATURA.
    Υποψήφιος παίχτης (;) αλλά δεν έχεις μπλογκ...
    Bonsoir


    @BIOLOGOS.
    Ευχαριστώ που διέκοψες τον απελευθερωτικό σου αγώνα για να διαβάσεις και να σχολιάσεις αυτό το κείμενο χαχαχα. Διασκέδασα πολύ την συγγραφή του αν και το πήρα αρχικά ως καψώνι xexexe.

    Mε απελευθερωτικούς χαιρετισμούς στον compañero F. F. B.

    Υ.Γ.: Οι προειδοποιήσεις σου έπιασαν τόπο αλλά τις παραβλέπω και
    ασχολούμαι μόνο με αυτά που αξίζουν.

    @SODUCK.
    Μακριά από μένα τέτοια πρόθεση. Μην έχεις άγχος, θα σου αρέσει στο τέλος...είναι δημιουργικό και πιο εύκολο από ότι νομίζεις γιατί μιλάς για τον εαυτό σου. Θα χαρώ να σε διαβάσω, συμπαίχτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή